Kurser

KURSPROGRAMMET i datumordning hittar du här.

Vill du lära dig grunderna ihop med din valp? Har din följsamma hund blivit en slyngel som glömmer bort dig när något intressantare dyker upp? Eller har ni problem vid hundmöten?

Jag håller kurser för alla typer av hundar året om. Grundläggande valpträning, slyngelkurser, inkallningsträning, hundmöteskurser, koppelträning, skvallerträning och aktivering utgör grundstommen i mitt kursutbud. De flesta kurser är på en eller två dagar (helger), men jag leder även clinics, där jag tränar ett mindre antal hundar inför betalande publik (utan hund).

Från och med 7 mars äger mina kurser rum inomhus i Älta Hundhall. Jag jobbar belöningsbaserat, utgående från den träningsfilosofi som Eva Bodfäldt utvecklat och beskrivit i sin bok Kontaktkontraktet. Maximalt tar jag emot nio ekipage per kurs, så att alla får så mycket enskild träning som möjligt. Välkommen!

Här kan du läsa kursutvärderingar!


KURSPROGRAM VÅR/SOMMAR 2020

VALPKURSER
En kurs för dig med valp upp till sex månader. Vi fokuserar på de viktigaste nycklarna för att få en lyhörd och samarbetsvillig hund: följsamhet, passivitet och belöningar. Läs mer under respektive kursdatum!


Aktuella kursdatum vår/sommar 2020:
25–26 januari
18–19 april
30–31 maj
27–28 juni
4–5 juli

SLYNGELKURSER
En kurs för dig som vill kunna få hundens uppmärksamhet även i lite mer krävande situationer. Fokus på störningsträning, följsamhet och passivitet. För hundar över sex månader. Läs mer under respektive kursdatum!


Aktuella kursdatum vår/sommar 2020:
1–2 februari
21–22 mars
26 april (Slyngelkurs, fortsättning)
9–10 maj
11–12 juli

KOPPELTRÄNING
Endagskurs med förebyggande och åtgärdande träning för dig som vill ha en hund som går fint i koppel. Läs mer under kursdatumet nedan!

Aktuella kursdatum vår/sommar 2020: Lördag 7 mars

INKALLNING
En kurs för dig som vill ha en inkallning som fungerar både i vardagen och när det verkligen gäller. Läs mer under kursdatumet nedan!

Aktuellt kursdatum vår/sommar 2020: Söndag 8 mars

HUNDMÖTEN
En kurs för dig som vill lära din hund hur den ska bete sig vid hundmöten. Förebyggande och åtgärdande! Läs mer under kursdatumet nedan!

Aktuellt kursdatum vår/sommar 2020: Lördag 25 april

AKTIVERING
Aktivering (”trix och konster”) – hjärngympa för hunden och ett sätt att stärka följsamhet och samarbetsvilja. Läs mer under kursdatumet nedan!

Aktuellt kursdatum vår/sommar 2020: Söndag 7 juni

NYHET! NYBÖRJARKURS I FREESTYLE
Börja träna freestyle – en rolig och kreativ hundsport som samtidigt bygger upp kontakt och samarbete mellan dig och din hund! Läs mer nedan!

Kurs vår/sommar 2020: 5 söndagar, start 19 april


Kursprogrammet i datumordning hittar du här .

Tillbaka