Kurser

Vill du lära dig grunderna ihop med din valp? Har din följsamma hund blivit en slyngel som glömmer bort dig när något intressantare dyker upp? Eller har ni problem vid hundmöten?

Jag håller kurser för alla typer av hundar året om. Grundläggande valpträning, slyngelkurser, inkallningsträning, hundmöteskurser, koppelträning, skvallerträning och aktivering utgör grundstommen i mitt kursutbud. De flesta kurser är på en eller två dagar (helger), men jag leder även clinics, där jag tränar ett mindre antal hundar inför betalande publik (utan hund).

Från och med 7 mars äger mina kurser rum inomhus i Älta Hundhall. Jag jobbar belöningsbaserat, utgående från den träningsfilosofi som Eva Bodfäldt utvecklat och beskrivit i sin bok Kontaktkontraktet. Maximalt tar jag emot nio ekipage per kurs, så att alla får så mycket enskild träning som möjligt. Välkommen!

Här kan du läsa kursutvärderingar!


KURSPROGRAM SOMMAR/HÖST 2020

VALPKURSER
En kurs för dig med valp upp till sex månader. Vi fokuserar på de viktigaste nycklarna för att få en lyhörd och samarbetsvillig hund: följsamhet, passivitet och belöningar. Läs mer under respektive kursdatum!


Aktuella kursdatum sommar/höst 2020:
30–31 maj
27–28 juni
1–2 augusti
29–30 augusti
26–27 september
3–4 oktober
24 oktober
25 oktober
7–8 november
29 november
5–6 december

SLYNGELKURSER
En kurs för dig som vill kunna få hundens uppmärksamhet även i lite mer krävande situationer. Fokus på störningsträning, följsamhet och passivitet. För hundar över sex månader. Läs mer under respektive kursdatum!


Aktuella kursdatum vår/sommar 2020:
1–2 februari
21–22 mars
26 april (Slyngelkurs, fortsättning)
11–12 juli
3–4 oktober

KOPPELTRÄNING
Endagskurs med förebyggande och åtgärdande träning för dig som vill ha en hund som går fint i koppel. Läs mer under kursdatumet nedan!

Aktuellt kursdatum hösten 2020:
Lördag 12 september

INKALLNING
En kurs för dig som vill ha en inkallning som fungerar både i vardagen och när det verkligen gäller. Läs mer under kursdatumet nedan!

Aktuellt kursdatum hösten 2020:
Söndag 13 september

HUNDMÖTESKURS
Denna kurs vänder sig till dig som vill komma tillrätta med eller förebygga problem vid hundmöten. Läs mer under kursdatumet nedan!

Aktuellt kursdatum hösten 2020:
Lördag 24 oktober


AKTIVERING
Aktivering (”trix och konster”) – hjärngympa för hunden och ett sätt att stärka följsamhet och samarbetsvilja. Inga kurser våren 2020.NYHET! NYBÖRJARKURS I FREESTYLE
Börja träna freestyle – en rolig och kreativ hundsport som samtidigt bygger upp kontakt och samarbete mellan dig och din hund! Läs mer nedan!

Kurs vår/sommar 2020: 5 söndagar, start 19 april


Kursprogrammet i datumordning hittar du här .

Tillbaka