Exempel på skräddarsydda uppdrag

Daglig verksamhet, Stockholms kommun

”Trofast hunddagis är en daglig verksamhet som bedrivs av Stockholms kommun. Våra deltagare har möjlighet att ansvara och ta hand om en hund. Sedan 2015 har vi anlitat Carina, både för att utbilda vår personal i grundträning enligt Kontaktkontraktet och för att utbilda våra deltagare/hundförare i syfte att höja kunskapen och kvaliteten i deras arbete. Carinas arbetsmetoder passar oss när vi arbetar med andras hundar. Hon är glad, positiv och entusiastisk och hundförarna upplever att de får hjälp med eventuella problem och ett bättre samspel med sin hund.”
Benita Andersson. Trofast hunddagis, Stockholms kommun

Freestylegruppen ”Bronsgruppen”

Bronsgruppen är en fristående träningsgrupp i freestyle, som uppstod när deltagarna i en av mina freestylekurser ville träna vidare. Gruppen träffas i en hundhall en gång i månaden. Så här säger en av medlemmarna:
”Att träna i en fristående grupp gör att man kan träna det man är intresserad av. Man lär sig mycket av att se på när andra coachas, och man får också mycket bra tips från deltagarna i gruppen. Vanligtvis tränar vi freestyle men det går även bra att träna något annat, som rally eller lydnad. Carina är proffsig och flexibel och har stor kunskap – därför går det bra att fokusera på det man som enskild deltagare är mest intresserad av. Jag får alltid bra tips och Carina kan alltid se vägar framåt, oavsett vilka problem som uppstår. Hon levererar dessutom alltid tipsen på ett klokt och uppmuntrande sätt. Carina är den bästa och mest psykologiska hundträningscoachen jag stött på under mina 19 år som hundägare. ”
Linda Laikre, medlem i Bronsgruppen sedan 2016 och innan dess i andra liknande grupper

Kennelträff med träningsdag

”Jag vill fylla mina kennelträffar med sådant som både valpköpare med yngre och äldre hundar kan ha nytta och glädje av. Flera gånger har jag anlitat Carina och hon ”levererar” alltid. Det har blivit heldagar med lite teori kring bland annat inlärning och belöning, men framför allt massor med nyttig och rolig träning, som kontaktövningar, följsamhets- och passivitetsträning och ”trix”. Genom kennelträffarna hoppas jag att våra valpköpare ska känna en samhörighet med oss som uppfödare och med varandra, och att de ska känna att det alltid är okej att kontakta oss vad det än gäller. Det har bara varit positiva reaktioner på våra träffar med Carina och flera har efteråt bokat in sig på hennes kurser.”
Renée Pierrou och Mikael Rautila, Kennel Raggen, Huddinge

”Labradoodle”-träning i Västerås

”Vi är några ägare till ”labradoodles” i Västerås med omnejd som ibland anlitar Carina för heldagsträningar. Vi bestämmer själva i förväg vad vi ska arbeta med på kursen. Bland annat har vi fått hjälp vid olika vardagssituationer och trauman som en del hundar tyvärr råkat ut för. Carina är lyhörd för det som händer under kursens gång och hon ser alltid till varje hunds behov. Det bästa med träffarna/kurserna är Carinas stora kunnighet och bredd. Hon är väldigt professionell och har lång och gedigen kunskap av hundar. Hennes metoder är mjuka och positiva och hennes kunskap och engagemang stort. Hon bjuder på sig själv, är alltid snabb i tanke och handling och en glad och härlig person att samarbeta med. Varje deltagare åker hem med en välfylld ryggsäck med insikter och övningar att jobba vidare med på hemmaplan.”
Anki Danielsson, Västerås

Så tycker en av ”labradoodle”-kursdeltagarna:
Jag lär mig otroligt mycket av Carina. På de två kurstillfällen jag varit med har jag lärt mig mer än på samtliga hundkurser jag gått tidigare. Det är en gigantisk nivåskillnad. Carina förmedlar en djupare kunskap och på ett sätt som man kan förstå och tillgodogöra sig. Hon är en riktigt härlig person och kan verkligen konsten att fånga sin publik! Jag är så glad och tacksam att ha fått möjligheten att gå dessa kurser och hoppas på fler kurser i framtiden!
Sofie Tornin, Västerås, med ”labradoodle” Milo

Fler exempel på skräddarsydda uppdrag:

  • Do-as-I-do-kurs för Solna-Sundbyberg Brukshundklubb och Stockholms Södra Brukshundklubb
  • Kurs för hundinstruktörer i Burträsk

Tillbaka