DO AS I DO-KURS

Lär hunden att härma dig!

Se FILM på Do as I do HÄR!

Do as I do är en ny endagskurs där du lär hunden att härma dig. Ett fascinerande sätt att lära den saker den aldrig gjort förut!

Do as I do – gör som jag – är en inlärningsmetod som går ut på att lära hunden att härma dig. Du visar ett beteende och hunden gör samma sak – trots att den aldrig utfört beteendet förut.

Filmen ovan nedan visar hur det kan gå till. Hundägaren går fram till muggen och stöter till den. Därefter gör hunden samma sak – för att den sett sin matte göra detta. Utan att kunna beteendet sedan tidigare! Magi? Inte när hunden väl lärt sig principen: att iaktta dig och göra samma sak.

För att lära hunden att härma måste den redan kunna minst tre beteenden på signal, till exempel att snurra runt, plocka upp något från golvet, hoppa över ett hinder eller något annat.

I nästa steg lär du hunden att det DU gör är signalen. Så småningom kommer den att generalisera principen och då kan ni börja lära in nya roliga moment. Ett spännande sätt att träna och samtidigt stärka samarbetet!

Läs om kommande kurstillfällen här!

Tillbaka