Kurser

Vill du lära dig grunderna ihop med din valp? Har din följsamma hund blivit en slyngel som glömmer bort dig när något intressantare dyker upp? Eller har ni problem vid hundmöten?

Jag håller kurser för alla typer av hundar året om. Grundläggande valpträning, slyngelkurser, inkallningsträning, hundmöteskurser, koppelträning, skvallerträning och aktivering utgör grundstommen i mitt kursutbud. De flesta kurser är på en eller två dagar (helger), men jag leder även clinics, där jag tränar ett mindre antal hundar inför betalande publik (utan hund).

Alla mina kurser rum äger inomhus i Älta Hundhall. Jag jobbar belöningsbaserat, utgående från den träningsfilosofi som Eva Bodfäldt utvecklat och beskrivit i sin bok Kontaktkontraktet. Maximalt tar jag emot nio ekipage per kurs, så att alla får så mycket enskild träning som möjligt. Välkommen!

Här kan du läsa kursutvärderingar!

KURSPROGRAM Våren 2024

Hos mig kan du gå kurs hela sommaren. Inget semesteruppehåll! Höstkurserna börjar i september. Kurserna är bokningsbara i min webshop tre månader före kursstart.

För helgkurserna gäller: (Kantarellkurs se information nedan)
Tid: 9.30 – 15.00
Plats: Älta hundhall
Pris: 3 250 kronor

För endagskurserna gäller:
Tid: 9.30 – 15.00
Plats: Älta hundhall
Pris: 1 800 kronor

VALPKURS
En helgkurs för dig med valp upp till sex månader. Vi fokuserar på de viktigaste nycklarna för att få en lyhörd och samarbetsvillig hund: följsamhet, passivitet och belöningar.
Kommande kurstillfälle: 29–30 juni 2024

SLYNGELKURS
En helgkurs för dig som vill kunna få hundens uppmärksamhet även i lite mer krävande situationer. Fokus på störningsträning, följsamhet och passivitet. För hundar över sex månader.
Kommande kurstillfälle: Återkommer i höst!

TRIXKURS
Endagskurs för dig som vill lära hunden roliga trix – och imponera på dina bekanta! Vi tränar bl a slalom, ställa tassarna på dina fötter, rulla runt, buga, gå runt saker och andra roliga trix. Perfekt aktivering som ökar samarbetet och utvecklar relationen.
Kommande kurstillfälle: Återkommer i höst!

DO AS I DO-KURS – Nyhet!
Do as I do är en helt ny kurs där du lär hunden att göra som du gör – att härma dig. En fascinerande inlärningsmetod för att få den att göra saker den saker den aldrig gjort förut – och att stärka ert samarbete!
Kommande kurstillfälle: Återkommer i höst!

STOPPA HUNDEN! Nyhet!
Att kunna stoppa hunden på signal är något alla hundägare bör kunna. En väl inarbetad stoppsignal ger dig kontroll när hunden är på väg mot farliga eller otillåtna situationer. En förutsättning för att kunna ha hunden lös!
Kommande kurstillfälle: Återkommer i höst!

KOPPELTRÄNINGSKURS
Endagskurs med förebyggande och åtgärdande träning för dig som vill ha en hund som går fint i koppel.
Kommande kurstillfälle: Återkommer i höst!

INKALLNINGSKURS
En kurs för dig som vill ha en inkallning som fungerar både i vardagen och när det verkligen gäller.
Kommande kurstillfälle: Återkommer i höst!

KANTARELLSÖKKURS
Lär din hund att söka efter kantareller! Aktivering och samarbete – kul och nyttigt för både dig och hunden! Vi tränar både på plockade och vildväxande kantareller (om det finns tillgång).
Kommande kurstillfälle: 17 – 18 augusti 2024

KROPP & KNOPP – AKTIVERING INOMHUS
Låt hunden träna kropp och knopp inomhus. Ett perfekt komplement till promenaderna!
Kommande kurstillfälle: Återkommer i höst!

HUNDMÖTESKURS
Denna kurs vänder sig till dig som vill komma tillrätta med eller förebygga problem vid hundmöten.
Kommande kurstillfälle: Inga kurser planerade för närvarande.

Tillbaka