Om Carina

Jag är utbildad hundpsykolog och har hund som yrke sedan mer än 20 år. Min verksamhet omfattar kurser, privatträningar och beteendeutredningar samt skräddarsydda utbildningar och föredrag för klubbar, instruktörer, uppfödare, fristående träningsgrupper med flera.

Mina specialområden är:
Grundträning – att bygga en bra relation med hunden, följsamhets- och passivitetsträning med mera
Problembeteenden – hundmöten, rädslor (t ex rädsla för människor eller ljud), aggressioner mot hundar och människor, ensamträning med mera.
Hundsporterna freestyle och heelwork to music samt aktivering

Sedan 20 år samarbetar jag med Eva Bodfäldt. Min träningsfilosofi är belöningsbaserad och bygger på de tankar och metoder hon utvecklat i sin bok Kontaktkontraktet (läs mer om boken här). Arbetssättet innebär att jag fokuserar på att uppmärksamma och belöna rätt beteenden. Kontakt, följsamhet, passivitet och belöningar av olika slag är viktiga nycklar i träningen. Jag samarbetar även med leg. veterinär Elin Lindell och kiropraktor Camilla Sjöström, som vid behov kan bistå i arbetet med din hund.

2012 vinner Pop och jag SM i FreestyleMyDog i Göteborg (bild från Stockholm Hundmässa).

Under åren har jag tränat över 10 000 ekipage. Oavsett vilket mål du har med din hund så utgår jag ifrån det enskilda ekipagets behov och önskemål. Jag är analytisk och kreativ när det gäller att lösa beteendeproblem. Mitt mål: att du får ett enklare och roligare liv med hunden efter att ha varit hos mig.
Välkommen!

Läs vad mina kunder tycker!

Utbildningar i urval
Jag är utbildad hundpsykolog och hundinstruktör från Hundens Hus. Utöver det har jag gått ett stort antal vidareutbildningar i inlärning och hundens beteende i Sverige och utomlands, bland annat för Eva Bodfäldt, Bob Bailey, Ken Ramirez, Karen Pryor, Lars Fält och Kenth Svartberg.

Uppdragsgivare i urval
Bland uppdrag jag haft märks många år som hundpsykolog, kursledare och privatinstruktör hos Eva Bodfäldt Education, instruktör och hundpsykolog hos Hundens hus och lärare på hundpsykologutbildningen och instruktörsutbildningen hos Hundens hus. Andra uppdragsgivare är bland annat Stockholms Södra Brukshundklubb, Solna-Sundbybergs Brukshundklubb, Stockholms kommun, Södertälje Lokala Kennelklubb samt runt 10 000 kurs- och privatkunder.
Jag har även hållit kurser och privata träningar utomlands, bland annat i Norge, Bryssel och på Capri.

Tävlingsmeriter i urval
Med min border collie SE FREE CH SE HTM CH GK VALLH PR Öbetets Pop vann jag 2012 SM-Guld i freestyle samt Agria Cup i Freestyle (se filmen ovan). Samma år kom vi tvåa i SM i heelwork to music. Pop och jag ingick i landslagen i båda hundsporterna i tre år och deltog under den tiden i flera VM, EM och NM. Pop har godkänt vallhundsprov.

Fullständigt CV hittar du här.

Tillbaka