Om mina kurser

Vill du lära dig grunderna ihop med din valp? Har din följsamma hund blivit en slyngel som glömmer bort dig när något intressantare dyker upp? Eller har ni problem vid hundmöten?

Jag håller kurser för alla typer av hundar året om. Grundläggande valpträning, slyngelkurser, inkallningsträning, hundmöteskurser, koppelträning, skvallerträning och aktivering utgör grundstommen i mitt kursutbud. De flesta kurser är på en eller två dagar (helger), men jag leder även clinics, där jag tränar ett mindre antal hundar inför betalande publik (utan hund).

Alla mina kurser rum äger inomhus i Älta Hundhall. Jag jobbar belöningsbaserat, utgående från den träningsfilosofi som Eva Bodfäldt utvecklat och beskrivit i sin bok Kontaktkontraktet. Maximalt tar jag emot nio ekipage per kurs, så att alla får så mycket enskild träning som möjligt. Välkommen!

Här kan du läsa kursutvärderingar!

KURSPROGRAM Våren 2024

Hos mig kan du gå kurs hela sommaren. Inget semesteruppehåll! Höstkurserna börjar i september. Kurserna är bokningsbara i min webshop tre månader före kursstart.

För helgkurserna gäller: (Kantarellkurs se information nedan)
Tid: 9.30 – 15.00
Plats: Älta hundhall
Pris: 3 250 kronor

För endagskurserna gäller:
Tid: 9.30 – 15.00
Plats: Älta hundhall
Pris: 1 800 kronor

VALPKURS
En helgkurs för dig med valp upp till sex månader. Vi fokuserar på de viktigaste nycklarna för att få en lyhörd och samarbetsvillig hund: följsamhet, passivitet och belöningar.
Kommande kurser: 20–21 april 2024, 29–30 juni 2024

SLYNGELKURS
En helgkurs för dig som vill kunna få hundens uppmärksamhet även i lite mer krävande situationer. Fokus på störningsträning, följsamhet och passivitet. För hundar över sex månader.
Kommande kurser: 17–18 februari 2024, 6–7 juli 2024

TRIXKURS
Endagskurs för dig som vill lära hunden roliga trix – och imponera på dina bekanta! Vi tränar bl a slalom, ställa tassarna på dina fötter, rulla runt, buga, gå runt saker och andra roliga trix. Perfekt aktivering som ökar samarbetet och utvecklar relationen.
Kommande kurs: 16 mars 2024

SLYNGELKURS, FORTSÄTTNING
Endagskurs för de mer luriga slynglarna. Vi jobbar bland annat med avståndslydnad och lite svårare störningsträning, liksom hur du får hunden att stanna på signal och att sitta kvar trots störningar runtomkring.
Kommande kurs: 17 mars 2024

KOPPELTRÄNINGSKURS
Endagskurs med förebyggande och åtgärdande träning för dig som vill ha en hund som går fint i koppel.
Kommande kurser: 1 juni 2024

INKALLNINGSKURS
En kurs för dig som vill ha en inkallning som fungerar både i vardagen och när det verkligen gäller.
Kommande kurs: 2 juni 2024

KANTARELLSÖKKURS
Lär din hund att söka efter kantareller! Aktivering och samarbete – kul och nyttigt för både dig och hunden! Vi tränar både på plockade och vildväxande kantareller (om det finns tillgång).
Kommande kurser: Återkommer augusti 2024!

KROPP & KNOPP – AKTIVERING INOMHUS
Låt hunden träna kropp och knopp inomhus. Ett perfekt komplement till promenaderna!
Kommande kurser: Inga kurser planerade under våren 2024.

HUNDMÖTESKURS
Denna kurs vänder sig till dig som vill komma tillrätta med eller förebygga problem vid hundmöten.
Kommande kurser: Inga kurser planerade under våren 2024.

Tillbaka